Вижте най-луксозните летища по света

Най-луксозното летище в света се намира в град с амбиции да изгради най-голямото и най-доброто от всичко: Дубай. Международното летище на Дубай наскоро беше обявено за най-луксозното в света, според проучване на AllClear Travel Insurance.

Аеропортът в Обединените арабски емирства, фокусиращ се върху превръщането на летището в преживяване само по себе си, заема първото място в класацията най-вече благодарение на повече от 70-те луксозни хотела в радиус от 5 км от терминала.

„Дубай, като дестинация, е добре известен в целия свят с лукс и богатство, така че не е изненадващо, че летището му е определено като най-луксозното в света“, се посочва още в проучването, цитирано от T+L.

„Аеропортът е най-бързо развиващият се авиационен център в света и дори има собствен 5-звезден хотел, разположен вътре в самото летище.

С дзен градини, открит плувен басейн, фитнес зала, кина и изобилие от ресторанти – това е място, което със сигурност ще ви накара да се почувствате освежени, преди да се качите на полета си,“ допълват още съставителите на класацията. Проучването изследва повече от 1800 летища и разглежда кои терминали предлагат най-малко 10 салона, какъв е броят на дизайнерските магазини и на луксозните хотели в района. Проверява се и дали пътниците могат да се насладят на луксозни продукти, като шампанско или хайвер, преди да се качат на полета си.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Ето кои са двете най-натоварени летища в света

Лондонското летище Хийтроу заема втора позиция в ранглистата благодарение на впечатляващия си брой салони и количеството луксозни магазини. Катарското международно летище Хамад в Доха, което миналата година добави изключителен нов ресторант и салон на Louis Vuitton, заема третото място.

Френското "Шарл де Гол" в Париж и австралийското международно летище в Сидни допълват топ 5.

 

предишна статияДубай строи в пустинята най-голямото летище в света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.