Васил Божков не е арестуван, обяви бивш наш консул в Дубай

Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш генерален консул на България в Дубай, по случая „Божков“.

„Честата практика в Емирствата е да бъде отнет международният паспорт на лицето и то да пребивава на адрес, който обяви, докато изчака решението на съда.

Ако не е задържан под стража, той е свободен да се придвижва из ОАЕ, да живее нормално, да оперира със средствата, с които разполага“, поясни Керемедчиев.

„Между ОАЕ и България няма договор за правна помощ и сътрудничество. Много страни нямат такъв договор с ОАЕ. Но въз основа на добри дипломатически отношения между ОАЕ и съответната държава може да се стигне до решение, което да ускори екстрадицията… Отношенията между ОАЕ и България се подобриха през последните години“, каза още Керемедчиев.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Гешев: Хубаво е да се четат европейските доклади, ще ви допълня нещо за лице, което се укрива в Дубай

Според него ОАЕ набира капитали по всевъзможни начини и  поради тази причина дава убежище на всякакви хора, желаещи да харчат парите си в страната.

„Там има десетки милионери от различни страни, които намират своя пристан в Емирствата. Нека не смятаме, че екстрадицията е невъзможна.

Има прецеденти, в които с решение на емира се предприемат действия в полза на една или на друга държава, това се случва чрез добрите приятелски отношения между страните“.

предишна статияБивш наш посланик в Дубай намекна, че едва ли Васил Божков е държан под ключ в ОАЕ
Следваща статияДали Васил Божков е в Дубай? (СНИМКА)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук