В Дубай строят най-високата часовникова жилищна кула

Кулата Aeternitas, която беше официално представена по време на събитие миналата седмица, ще бъде най-високата жилищна часовникова кула в света с височина 450 метра – повече от четири пъти по-висока от лондонския Биг Бен и само с 22 метра по-малко от най-високата жилищна сграда в света – Central Park Tower в Ню Йорк, информира CNN. Тя ще бъде построена в Дубай. 

Предвидена да се превърне във втората по височина часовникова кула в света (след Кралската часовникова кула в Мекка, Саудитска Арабия), кулата Aeternitas е резултат от партньорството между базирания в Дубай предприемач в областта на недвижимите имоти London Gate и швейцарския производител на луксозни часовници Franck Muller.

London Gate закупува парцела в Дубай Марина, на който вече има недовършена 106-етажна структура – и знае, че монументалните размери на кулата се нуждаят от забележителна фасада, казва Том Хил, координатор за връзки с медиите на предприемача. 

"Смятаме, че часовникът ще се вижда от шест километра разстояние заради височината на сградата", казва Хил и добавя, че циферблатът ще бъде огромен – 40 метра висок и 30 метра широк.

"Искахме да направим нещо различно, което не е правено досега в Дубай", казва Хил.

Жилищната кула се състои от 649 апартамента с една до три спални, както и от вили и двуетажни къщи.

Благодарение на услугите на домоуправителя, консиерж и 24-часовите камериерка и портиер, обитателите ще имат достъп до услуги и съоръжения, подобни на хотелските, но с уединението и комфорта на дома.

Споделените удобства варират от съоръжения, включващи фитнес зала, игрище за падел, спа център, студио за йога и плувен басейн, до пространства за изкуство и култура като кино, музикална зала и библиотека.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай?

Според London Gate проектът ще бъде завършен през 2027 г.

Името на кулата означава "вечност" на латински и е вдъхновено от колекцията часовници Franck Muller Aeternitas – един от най-сложните проекти на марката, който включва "вечен календар", казва Ерол Балиян, управляващ директор на Franck Muller в Близкия изток и Африка. 

Швейцарският производител на часовници вижда в навлизането си в сферата на недвижимите имоти стъпка, която ще помогне за създаването на паметник, който "отразява иновациите, майсторството на изработка и вечната елегантност на марката", казва Балиян.

Освен забележителния циферблат (вдъхновен от колекцията Long Island на Franck Muller в стил арт деко, която има неправилни смачкани и разтеглени цифри в правоъгълен корпус), производителят на часовници ще влее своя дизайнерски дух в цялата резиденция, каза Балиян.

Той подчертава луксозните материали като матирани и полирани метали, които ще контрастират с мраморни повърхности, текстурирани тъкани и смели цветове. Междувременно във фоайето и рецепцията характерният продълговат циферблат на часовника Curvex на марката е представен с извити стени, арки и овални мебели.

"Вниманието към детайла е от първостепенно значение, като щателно изработените дограми и внимателно подредените осветление и мебели гарантират изискана атмосфера", казва Балиян.

Миналата седмица започна първият етап от продажбите на London Gate, като цената на апартаментите с една спалня започва от 1,6 милиона дирхама (435 600 долара).

"Имаме невероятен интерес още от старта", казва Хил, като добавя, че през първите два дни London Gate е продал около 30% от първоначално пуснатите 30 етажа, включително всички налични апартаменти с една спалня.

предишна статияЕто как хората в Дубай се справят с наводненията (ВИДЕО)
Следваща статияБългария участва с красив щанд на туристическото изложение в Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.