В Дубай очакват визите в страната ни да станат електронни или да се получават при пристигане

Дубай. Оформянето и приемането на документи за издаване на визи е един от проблемите, който чуждите туроператори посочват на щанда на България в първия ден на международното туристическо изложение Arabian Travel Market-ATM 2023. Това заяви пред репортер на Bgtourism.bg Валентина Илиева – управител на „Уин Травъл“. Тя посочва, че партньорите очакват визите да се обработват електронно или да се получават при пристигане. Това значително ще увеличи туристите към страната ни.

„Доволни сме от визията на щанда на България. Посещенията са от страните от региона – Дубай, Саудитска Арабия, Кувейт, Ливан, Йордания, Оман, Бахрейн, Индия и др. Търсенето е ориентирано основно към комбинирани пътувания, съчетаващи туризъм със шопинг, планина, посещение на исторически паметници и природни забележителности, към продукти, които се продават онлайн. Търсенето постепенно се възстановява, както преди епидемията“, добави Валентина Илиева.

В Дубай очакват визите в страната ни да станат електронни или да се получават при пристигане

Уин Травъл е приемащ туропертор, който обслужва туристи от страните от Близкия Изток, както с чартърни полети, и по-малки групи с редовните полети. Фирмата е също DMC на Holidays by FlyDubai за България. На изложението компанията промотира новата си В2В система, представя готови пакети с пристигания на новостартирания полет на Wizz Air Риад – София и всички услуги, свързани с настаняване, транспорт и екскурзии на място в България.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Мним туроператор продължава да бълва фалшиви пътувания, жена „изгоря“ с 6000 лева за екскурзия в Дубай за Нова година

Форумът се провежда от 1 до 4 май, а участието на страната ни е организирано от Министерство на туризма. България се представя с рекламен щанд на площ от 60 кв. м. Участниците тази година са над 2000 от 150 държави. В настоящото изложение, наред с Министерство на туризма, на информационния щанд на България участват като съизложители: Ориндж Тур ООД, Интернешънъл лейжър Проджектс ЕООД, Ориндж трансферс ООД, Емона 2000 ЕООД, Уин Травъл ЕООД.

предишна статияИстински ужас: Порой наводни Дубай
Следваща статияЗамъкът край Созопол получи световно признание на церемония на International Travel Awards в Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.