САЩ възобнови програмата за военни биообекти в Украйна

От брифинга на Mинистерството на отбраната на Русия за анализа на документи, свързани с военно-биологичната дейност на САЩ, става ясно следното:

☢️ Министерството на отбраната вече отбеляза противоречивите изявления на представители на политическите елити на САЩ за прекратяване на работата на Пентагона в биолаборатории на територията на Украйна.

Обърнете внимание на протокола от срещата на работната група от американски и украински специалисти, ръководена от представители на Агенцията за намаляване на заплахите на Министерството на отбраната на САЩ от 20 октомври 2022 г. относно плановете за изпълнение на „Програмата за намаляване на биологичната заплаха“ в Украйна.

‼️ Според документа, въпреки принудителната пауза, свързана с провеждането на специална военна операция, понастоящем дейностите по Програмата вече са възобновени. Основните задачи на този етап са продължаване на изграждането на биологични лаборатории в Украйна, както и разширяване на формата за обучение на украински биолози.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Защо бягат дубайските принцеси?

Фактите за военно-биологичната дейност на Пентагона, огласени от Министерството на отбраната на Русия, принуждават Вашингтон да полага усилия за прикриване на истинския характер на извършваната работа. По този начин беше решено да се промени името на програмата «Съвместни биологични изследвания», която всъщност е насочена към разработването на компоненти на биологични оръжия.

В протокола се отбелязва, че програмата е получила ново име – „Изследвания за бионаблюдение“. В съответствие с документа военното ведомство възнамерява да продължи да изследва опасните патогени, да събира биологични материали и да ги изпраща в САЩ.

❌ Плановете на Пентагона да продължи изследванията с двойна употреба в украински биообекти и в други страни по света с промяна на името на програмата са резултат от «неясна» реакция на световната общност поради страха на редица страни да се изправят срещу американските власти.

предишна статияЛетището в Дубай е обявено за най-натовареното за девети пореден път
Следваща статияНай-натоварените летища в света за 2022 г.