TikTok определи най-популярните атракции в света

През последните години Instagram и TikTok се превърнаха в основна движеща сила, която определя къде искат да пътуват хората – или поне голяма част от младите хора. Проучване на компанията Next Vacay разкри кои са най-гледаните видеоклипове с атракции в TikTok през последната година. Не е изненадващо, че топ 5 на мечтаните дестинации за потребителите на социалната мрежа се състои от места, които са изключително атрактивни на вид – или иначе казано, перфектни за снимане и споделяне в социалните профили.

От САЩ до ОАЕ – ето кои са най-популярните атракции в TikTok, пише Dir.bg.

5. Гранд Каньон, САЩ

TikTok определи най-популярните атракции в света

iStock by Getty Images/Guliver Photos

С величествените си гледки и невероятните си възможности за снимки Гранд Каньон в щата Аризона, САЩ, е сред най-разглежданите забележителности в TikTok с повече от 273 милиона гледания. Според официалните данни над 5 милиона посетители посещават каньона всяка година.

4. Тадж Махал, Индия

TikTok определи най-популярните атракции в света

Снимка: iStock by Getty Images

Когато поръчва изграждането на мавзолея на любимата си в Агра, Шах Джахан едва ли е подозирал, че мястото ще се превърне в едно от най-посещаваните от хора от цял свят и в едно от най-търсените в мрежата за видео споделяне. Над 377 милиона гледания са събрали клиповете с Тадж Махал, а преди пандемията над 8 милиона души годишно го включват в маршрутите си из Индия.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Поп-фолк дивата Мария показва секси тяло в Дубай (СНИМКИ)

3. Айфеловата кула, Франция

TikTok определи най-популярните атракции в света

Снимка: iStock by Getty Images

Айфеловата кула безспорно е символ на Париж и цяла Франция – изумително постижение, което по план е трябвало да се издига над френската столица само за 20 години. Преди пандемията над 7 милиона души годишно се качват на кулата, за да погледнат Париж отвисоко и да се доближат възможно най-много до творението на Густав Айфел.

Айфеловата кула си остава мечта за мнозина – в TikTok клипове с нея са гледани над 719 милиона пъти.

2. Бурж Халифа, ОАЕ

TikTok определи най-популярните атракции в света

Снимка: iStock by Getty Images

Гледките от Бурж Халифа са зашеметителни и потребителите на TikTok не могат да им се наситят – с над 1,9 милиарда гледания на второ място в класацията е чудото на дубайската архитектура.

Макар няколко други сгради да се опитват да надминат постижението на небостъргача, той вече 12 години е най-високата сграда в света – 828 м.

1. Дисни Уърлд, САЩ

Увеселителният парк "Дисни Уърлд" в Орландо, Флорида е най-атрактивната атракция за потребителите на TikTok – те са разглеждали клипове с нея над 8,6 милиарда пъти.

предишна статияСлънчев бряг е втората най-евтина лятна дестинация
Следваща статияНадежда Йорданова: Ще изпратим в Дубай максимално бързо документите за разпит на Божков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук