Тази държава ползва кучета за идентифициране на пътници с коронавирус

Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо кучета за идентифициране на пътници, заразени с коронавирус, съобщи порталът Travel and Leisure, цитиран от БГНЕС.

Животните вършат работата си, без да влизат в контакт с пътниците. Пробите се вземат от мишниците на гражданите и се поставят в стоманени контейнери, проектирани така, че муцуните на кучетата да могат да се поберат, без да се нарушава целостта на биологичния материал.

Както твърди Gulf News, ако проба от мирис на човек показва наличието на COVID-19, кучето сяда до нея. След това туристът се изпраща за потвърждение на заболяването с помощта на PCR тест. В хода на изследванията се оказа, че точността на този метод е 92%.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Огромни залежи от природен газ в ОАЕ

Дубай отвори за туристи през юли. Пътуващите са длъжни да имат отрицателен тест за COVID-19, получен не по-рано от 96 часа преди пътуване. През юли беше съобщено, че австрийските въоръжени сили са в тестов режим, като учат служебни кучета да идентифицират заразени с коронавирус по миризмата им. Предполага се, че този метод ще позволи издирването на безсимптомни носители на инфекцията. 

предишна статияДубай: Маратон на балкона срещу изолацията
Следваща статияТуристите ще могат да посещават Дубай от 7 юли

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук