Световни лидери ще планират бъдещето на устойчивия туризъм в Дубай

Професионалисти в областта на туризма и политици от целия свят ще проследят начините за постигане на въглеродна неутралност в туризма на 30-тото издание на Арабския туристически панаир (Arabian Travel Market, ATM), което ще се проведе в Dubai World Trade Centre (DWTC) в дните 1–4 май 2023 г. под лозунга „Working Towards Net Zero“.

Програмата на четиридневното събитие включва участието на 150 лектора в 63 семинара, където политици и представители на туристическата индустрията от цял свят ще представят своя опит и начини за стимулиране на декарбонизацията в сектора. Министри от ОАЕ, Бахрейн, Оман, Йордания, Ямайка и Испания заедно с множество ръководни личности от частния сектор ще представят устойчиви иновации, ще обменят знания и успешен опит и ще дискутират за възможностите и предизвикателствата по пътя към нулеви емисии (net zero).

Участието в ATM 2023 ще бъде с 27% по-високо от миналата година, като броят на изложителите нараства във всички сектори. Повишава се регионалното присъствие на Близкия изток (с 15,1%), Европа (с 30,9%), Азия (с 18,6%) и Африка (с 44,7%), както и броят на представителствата в областта на Travel Tech (с 57,9%) и броят на хотелите (с 23,5%).

Даниел Къртис, директорка на изложенията за Близкия изток, Arabian Travel Market, каза: „Искаме да използваме 30-тото издание на ATM, за да обърнем внимание на едно от най-значимите предизвикателства в нашия бранш, за което свидетелства и нашата тема „Working Towards Net Zero“. Повишеното участие в тазгодишното изложение отразява не само отговорността, с която професионалистите в световния туризъм и политиците подхождат към въпросите на устойчивостта, но свидетелства и за нарастващото търсене на развлекателни и бизнес пътувания в Близкия изток и извън него.“

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Над 250 участници от 15 държави ще участват на Ваканция и СПА Експо

През четирите дни на изложението лекторите ще разгледат много и разнообразни въпроси, които са ключови за бранша, изучавайки различни подходи, политики и технологии с потенциал за оформяне на икономически, социално и екологично устойчив туристически сектор за бъдещите поколения.

Целта на 30-тото издание на АТМ е проучване на възможностите за развитие на иновативни устойчиви туристически тенденции. Участниците ще имат възможността да идентифицират стратегиите за растеж в ключовите вертикални сектори и АТМ ще се превърне в платформа за сътрудничество на регионалните експерти по въпросите на устойчивото бъдеще преди провеждането на климатичната среща COP28 през ноември 2023 г. в Expo City Dubai.

ATM 2023 е организиран в сътрудничество със Световния търговски център на Дубай (Dubai World Trade Centre) и негови стратегически партньори са Министерството на икономиката и туризма на Дубай (DET) като партньор по дестинация, Emirates като официална партньорска авиокомпания, IHG Hotels & Resorts като официални партньорски хотели и Al Rais Travel като официална DMC.

Най-актуалните новини за ATM са достъпни на https://hub.wtm.com/category/press/atm-press-releases/.

За регистрация за ATM 2023 посетете https://www.wtm.com/atm/en-gb/enquire.html.

 

предишна статияСелфитата и снимките на тези места са забранени
Следваща статияДържавата обяви поръчка за покупката на самолетни билети за 37 млн. лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.