Съдът: Шейхът на Дубай е отвлякъл две от децата си и заплашвал съпругата си

Съдия Андрю Макфарлейн заяви, че приема за доказателство поредица от твърдения на бившата съпруга на шейха, принцеса Хая бинт Ал Хусейн, 45-годишна, полусестра на йорданския крал Абдула. Те са дадени по време на битка за попечителство над двете им деца пред Върховния съд в Лондон. В тях се твърди, че той е уредил дъщеря му Шамса, когато е била на 18 години, да бъде отвлечена от улиците на Кеймбридж в централна Англия през 2000 г. и да бъде качена на полет за Дубай, където да остане в плен. Той също така организирал по-малката сестра на Шамса, Латифа, да бъде отвлечена от лодка в международни води край Индия от индийските сили през 2018 г. и да бъде върната в емирството.

В решенията, публикувани в четвъртък, Макфарлейн, председател на отдела за семейни съдилища в Англия и Уелс, също се позовава на твърденията, че шейхът е подложил Хая на сплашване, като я е накарал да се страхува за живота си.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Полети ще има между Пловдив и Манчестър от октомври

Принцеса Хая, която води битка със съпруга си шейх Мохамед в съда в САЩ, е третата принцеса, която през последните години се опитва да избяга от емирството в Персийския залив. Хая се скри от съпруга си в Дубай заедно с децата си и поиска убежище в САЩ през юли.

70-годишният шейх Мохамед, който също е вицепрезидент и премиер на Обединените арабски емирства (ОАЕ), има три жени, други „неофициални“ и повече от 20 деца от различни съпруги.

След множеството опити за бягство на разбунтувани принцеси, правозащитни групи обвиниха ОАЕ в нарушаване правата на жените. Случаите подкопаха усилията на шейх Мохамед да представи Дубай като съвременен модел на Близкия изток.

Вижте още:

Съпругата на емира на Дубай го напусна, поиска убежище в Германия

 

 

предишна статияТуристите ще могат да посещават Дубай от 7 юли
Следваща статияБлизки на задържан българин в Дубай протестираха в столицата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.