Съдът: Шейхът на Дубай е отвлякъл две от децата си и заплашвал съпругата си

Съдия Андрю Макфарлейн заяви, че приема за доказателство поредица от твърдения на бившата съпруга на шейха, принцеса Хая бинт Ал Хусейн, 45-годишна, полусестра на йорданския крал Абдула. Те са дадени по време на битка за попечителство над двете им деца пред Върховния съд в Лондон. В тях се твърди, че той е уредил дъщеря му Шамса, когато е била на 18 години, да бъде отвлечена от улиците на Кеймбридж в централна Англия през 2000 г. и да бъде качена на полет за Дубай, където да остане в плен. Той също така организирал по-малката сестра на Шамса, Латифа, да бъде отвлечена от лодка в международни води край Индия от индийските сили през 2018 г. и да бъде върната в емирството.

В решенията, публикувани в четвъртък, Макфарлейн, председател на отдела за семейни съдилища в Англия и Уелс, също се позовава на твърденията, че шейхът е подложил Хая на сплашване, като я е накарал да се страхува за живота си.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Чартърите до емирство Рас Ал Хайма тръгват от Варна в края на септември

Принцеса Хая, която води битка със съпруга си шейх Мохамед в съда в САЩ, е третата принцеса, която през последните години се опитва да избяга от емирството в Персийския залив. Хая се скри от съпруга си в Дубай заедно с децата си и поиска убежище в САЩ през юли.

70-годишният шейх Мохамед, който също е вицепрезидент и премиер на Обединените арабски емирства (ОАЕ), има три жени, други „неофициални“ и повече от 20 деца от различни съпруги.

След множеството опити за бягство на разбунтувани принцеси, правозащитни групи обвиниха ОАЕ в нарушаване правата на жените. Случаите подкопаха усилията на шейх Мохамед да представи Дубай като съвременен модел на Близкия изток.

Вижте още:

Съпругата на емира на Дубай го напусна, поиска убежище в Германия

 

 

предишна статияТуристите ще могат да посещават Дубай от 7 юли
Следваща статияБлизки на задържан българин в Дубай протестираха в столицата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук