Ръст от 40% се очаква на арабските туристи за България

Кхалед Ел-Батанони (вдясно) очаква повече арабски туристи
  Мирослав Иванов, Дубай

През тази година се очаква ръст от 40% на арабските туристи за България спрямо миналата година. Това обяви пред TravelNews Кхалед Ел-Батанони, управител на българския туроператор "Ориндж тур" по време на международното туристическо изложение ATM, което се провежда от 1 до 4 май 2023 в Дубай. Групи ще има от Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Оман, Бахрейн, Йордания, Египет и Алжир.

"Вероятно ще надминем нивата на 2019 г. и ще реализираме повече посещения", каза Ел-Батанони. Всичко зависи от визите, които ще издават българските посолства и консулските служби. Проблемът е, че богатите араби отказват да ходят по консулски служби. Затова по-скоро трябва да се въведат електронни визи, за да облекчат режима, обясни Ел-Батанони.

Програмите ще бъдат осъществявани с редовни линии на авиокомпаниите, а не с чартъри. Те ще започват от София, през Пловдив и почивка в Слънчев бряг.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  ОАЕ затваря посолството си в България

Един от най-известните блогъри в арабския свят – Абу Селмен, посети българския щанд на ATM и рекламира страната ни. Той има над 7 млн. последователи в целия арабски свят в Инстаграм, Тик Ток и Снап Чат. Заедно с "Ориндж тур" пуснаха томбола за един негов последовател, който ще спечели безплатна почивка в Слънчев бряг за двама за една седмица през летния сезон.

Туроператорът пуска нова програма на арабския пазар за тази година в партньорство с турската компания "Alibaba tour". Тя е 3 дни в Истанбул и 5 дни в Слънчев бряг. Туристите ще идват по редовни самолетни линии до Истанбул и оттам до София и полет до Бургас.

Кхалед Ел-Батанони обяви, че в бъдеще планират да пуснат съвместни програми за арабските туристи още с Кипър и Румъния.

Мирослав Иванов, Дубай

Ръст от 40% се очаква на арабските туристи за България

Ръст от 40% се очаква на арабските туристи за България

предишна статияДубай представя сюрреалистични изображения
Следваща статияПремио травел отчита голям интерес на българите към Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.