Продадоха уникална картина за 62 милиона долара

„Пътешествието на човечеството“ е разделено на 70 рамкови секции с площ от 17 176 квадратни метра – еквивалент на почти четири баскетболни игрища.

Организаторите посочват в изявление, че произведението е продадено за 62 милиона долара, удвоявайки целевата сума, като парите отиват за благотворителни организации, помагащи на деца.

Андре Абдун, френски гражданин, пребиваващ в Дубай – купи всички 70 сегмента на търг в дубайската столица в хотела „Atlantis, The Palm“.

Произведението, записано в Книгата на рекордите на Гинес като „Най-голямото платно на изкуството“, беше изложено в балната зала на разкошния хотел и първоначално трябваше да се продава на сегменти.

„Произхождам от бедно семейство и знам какво е усещането да няма какво да ям, но поне имах любовта на родителите си, обучението и подкрепата им“, каза Абдун, който управлява бизнес с криптовалути.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Десет туристически дестинации набират популярност в ТikTок

Абдун визира в съобщението си и пандемията от коронавируса, отбелязвайки как тя е оказала влияние върху децата по целия свят.

„Трябва да реагираме, така че ако мога да включа малкото си парченце в пъзела, съм щастлив“, каза той.

Джафри си е поставил за цел да събере 30 милиона долара за финансиране на здравни, санитарни и образователни инициативи за деца в бедните части на света.

44-годишният съвременен художник се надява картината му да предизвика хуманитарно движение.

Деца от 140 държави дариха онлайн свои творби, за да бъдат включени в творението на Джафри, което беше завършено в края на септември.

предишна статияЧаст от задържаните в Дубай голи жени са рускини
Следваща статияДубай с по-строги мерки за туристи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.