Принцеса Хая заряза владетеля на Дубай

Съпругата на владетеля на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум го е напуснала и е взела £31 милиона, за да започне нов живот, твърди вестник „Сън“.

В публикацията се твърди, че принцеса Хая, която не е била виждана от февруари, е избягала в Германия със сина и дъщеря си. Там тя веднага поискала убежище и подала молба за развод със съпруга си. Това предизвика дипломатическа криза между Германия и Обединените арабски емирства, където шейхът е вицепрезидент и министър-председател, както и владетел на град Дубай.

Твърди се, че емирът е помолил властите в Берлин да върнат на ОАЕ 45-годишната принцеса, 7-годишният им син Зайед и 11-годишната им дъщеря Джалила. Германските власти отказали, като защитата на принцесата и децата ѝ била в ръцете на служители по сигурността.

Принцеса Хая казала на приятелите си, че е избрала да избяга в Германия, тъй като не била сигурна, че британските власти няма да я върнат в Дубай. 69-годишният шейх, чието богатство се оценява на над 9 милиарда паунда, е запален фен на конните надбягвания и собственик на състезателен кон. За пръв път от 28 години обаче този месец той пропусна прочутото конно надбягване Epsom Derby, а две от конюшните му, използвани за тренировки на конете, близо до Нюмаркет, Съфолк, останаха затворени.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Дубайски небостъргач в пламъци

Хая бинт Хюсеин е родена на 3 май 1974 г., дъщеря е на йорданския крал Хюсеин и третата му съпруга кралица Алия. Завършва Оксфордския университет със специалност „Философия, политически науки и икономика“. В миналото е била професионална състезателка по конна езда, член е и на Международния олимпийски комитет.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Принцеса Хая заряза владетеля на Дубай

Снимка: БГНЕС/ EPA

Принцеса Хая заряза владетеля на Дубай

Снимка: БГНЕС/ EPA

Принцеса Хая заряза владетеля на Дубай

предишна статияНяма пострадали български граждани при наводнението в Дубай
Следваща статияРусия загуби битката в Интерпол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук