Полина Карастоянова: 8 хиляди лева за новогодишен пакет е отлична новина за България

„Цената в туристическия бизнес е среща на търсенето и предлагането. И ако ние имаме среща във Велинград между собственик и организационен екип, който създава оферта и продукт на тази стойност, и имаме клиенти, които са готови да платят този пакет, това вече е една отлична новина за България и за българския туристически продукт, защото тя е аналогична с куверта в Айфеловата кула, с новогодишния куверт в Лас Вегас, на панорамните етажи в Дубай и където и да е другаде по света.“ Така Полина Карастоянова, изп. директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“, коментира в студиото на Euronews Bulgaria ценовите рекорди при офертите в туризма – 8 хиляди лева за новогодишни пакети във Велинград.

„Това е напълно нормално, когато говорим за глобална индустрия като туризма“, уточни тя.

В професионалния и в глобалния прочит на туризма цената не е производна и не е пряка проекция на остойностяване на някакви продукти, които консумираме – легло, обслужване, храна, напитки и т.н. Цената в туризма, неговата добавена стойност, е в преживяването. А преживяването е личен избор, лично усещане за това къде се чувстваш щастлив, къде се чувстваш най-добре. И къде искаш да създадеш нови спомени, защото всяко следващо пътуване създава нови спомени.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Как емирът на Дубай хакна телефона на бившата си съпруга

Що се отнася до актуалната политическа ситуация, Карастоянова сподели, че във време на кризи, на изпитания и на предизвикателства, политическите лидери трябва да търсят обединението.

Обединението означава уважение към традициите – не само към писаните, но дори и към неписаните правила.

Според нея сега сме изправени пред политическа заявка, в която една група хора са светци, а всички други са грешници.

Карастоянова, която е част от инициативния комитет за създаване на ПП „Български възход“, очаква Стефан Янев и неговата формация да бъдат стабилизиращ фактор и глас на разума и на способността да се вземат решения.

предишна статияQatar Airways спира полети, за да освободи място за футболните фенове
Следваща статияГърците пълнят българските курорти за националния си празник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук