Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай?

Възложител е Министерството на икономиката. Обединението е избрано за изпълнител, но изборът е обжалван в КЗК, а от два дена е образувано и производство. Протестът е подаден от „Интер Експо Център“ ЕООД, отстранено заради ценовото му предложение. То не е било в отделен плик, а заедно с документацията, която се отваря още в началото на процедурата. Същото нарушение има и друг кандидат, но той не е обжалвал.

Припомняме, че държавата ни е наела павилион на два етажа с обща площ 817 кв. м. Партерният етаж е предназначен за изложбена част. Първият етаж е за офиси, конферентни зали, ВИП-зала, складови и санитарни помещения.

Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай?

 

Според договора за участие на Република България в Световното универсално изложение ЕКСПО 2020 Дубай павилионът трябва да бъде построен от организатора до 20 октомври 2019 г. Довършителните работи и дейностите по вътрешно изграждане и оформление на павилиона ще са след това. Вносът на експонати ще бъде разрешен от 20 май 2020 г.    

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Emirates дава безплатен билет за EXPO 2020 Dubai

Дейностите по поръчката включват разработване на концепция за българския павилион, неговото изграждане, поддръжка и демонтаж, както и организирането на събития в рамките на целия период от 6 месеца на ЕКСПО 2020 за представянето на България.

Изложението ще се проведе в периода от  20 октомври 2020-та до 10 април 2021-ва година. Страната ни ще представи своя цялостен образ по подтема „Мобилност“. А темата на изложението е: „Свързвайки умовете, създаваме бъдещето“.

 „Участието на страната ни в ЕКСПО 2020, ще даде възможност както за засилването на позициите ни като логистичен и културен хъб между Европа и Азия, така и за осигуряване на по-добър достъп до регионите на Близкия Изток, Африка и Южна Азия и техните пазари“, се сочи в прессъобщение на ведомството.

предишна статияДубай с дъждовна улица
Следваща статияВ Дубай направиха най-високото виенско колело в света, атракцията отваря на 21 октомври (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук