Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай?

Възложител е Министерството на икономиката. Обединението е избрано за изпълнител, но изборът е обжалван в КЗК, а от два дена е образувано и производство. Протестът е подаден от „Интер Експо Център“ ЕООД, отстранено заради ценовото му предложение. То не е било в отделен плик, а заедно с документацията, която се отваря още в началото на процедурата. Същото нарушение има и друг кандидат, но той не е обжалвал.

Припомняме, че държавата ни е наела павилион на два етажа с обща площ 817 кв. м. Партерният етаж е предназначен за изложбена част. Първият етаж е за офиси, конферентни зали, ВИП-зала, складови и санитарни помещения.

Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай?

 

Според договора за участие на Република България в Световното универсално изложение ЕКСПО 2020 Дубай павилионът трябва да бъде построен от организатора до 20 октомври 2019 г. Довършителните работи и дейностите по вътрешно изграждане и оформление на павилиона ще са след това. Вносът на експонати ще бъде разрешен от 20 май 2020 г.    

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Над 13 000 българи са посетили Дубай само за три месеца

Дейностите по поръчката включват разработване на концепция за българския павилион, неговото изграждане, поддръжка и демонтаж, както и организирането на събития в рамките на целия период от 6 месеца на ЕКСПО 2020 за представянето на България.

Изложението ще се проведе в периода от  20 октомври 2020-та до 10 април 2021-ва година. Страната ни ще представи своя цялостен образ по подтема „Мобилност“. А темата на изложението е: „Свързвайки умовете, създаваме бъдещето“.

 „Участието на страната ни в ЕКСПО 2020, ще даде възможност както за засилването на позициите ни като логистичен и културен хъб между Европа и Азия, така и за осигуряване на по-добър достъп до регионите на Близкия Изток, Африка и Южна Азия и техните пазари“, се сочи в прессъобщение на ведомството.

предишна статияДубай с дъждовна улица
Следваща статияВ Дубай направиха най-високото виенско колело в света, атракцията отваря на 21 октомври (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.