Пенгуин травъл прави уникални турове до нестандартни дестинации

  „Penguin Travel“

Доминикана, Дубай, Малдиви – все дестинации, които през последните години станаха по-достъпни на българския пазар. Има обаче един туроператор, който не залага на стандартните дестинации. “Пенгуин травъл” организира програми до някои от най-труднодостъпните и вълнуващи страни в света. Всъщност подобни дестинации се предлагат от не повече от дузина туроператори в световен мащаб. „Пенгуин травъл“ имат регистрирана компания и в Дания, като работят с туристи от цял свят.

Димитър Попов, управител на "Пенгуин травъл”, организира групи до Южен Судан, Саудитска Арабия, Бахрейн, Нигерия, Сирия, Ливан и много други “труднодостъпни“ места. "В началото на декември водех група до Южен Судан, една от най-малко посещаваните страни в света. В момента имаме група в Саудитска Арабия и Бахрейн. Другата събота водя група до Нигерия, също много "тежка" дестинация по отношение на визи и ограничения”, сподели Попов. 

Сред най-интересните държави в портфолиото на “Пенгуин травъл” е Ирак. А като държава с хилядолетна история и дом на някои от най-ранните империи като Шумерската, Вавилонската и Асирийската, със сигурност има какво да покаже. Останки от тези древни цивилизации могат да бъдат видени из цялата страна, в места като Вавилон, където някога са се намирали Висящите градини на Вавилон, древният град Ур – известен като родното място на Авраам, и Урук – мястото, от където произлиза клинописното писмо – първата писмена система в историята на човечеството. 

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Божков: Съдът в Дубай отказа да ме екстрадира, България не представи заповед за задържане

“През март имаме готова група за Ирак, а през април ни е групата до Сирия и Ливан. Всичко е потвърдено и гарантирано”, разкрива Димитър Попов. През последните години историята на Сирия е изпълнена с превратности и разкъсваща я гражданска война. Но сега страната отново бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново се отварят бавно за туристи. 

“Пенгуин травъл” предлага уникалната възможност да сте сред първите, посетили Дамаск след войната, и да изследвате невероятните исторически, архитектурни и културни забележителности на тази удивителна страна. 

Туроператорът предлага услугите си както на българския пазар, така и на скандинавския и на британския пазар. “Половината от участниците в групите ни са българи, а останалите скандинавци, англичани, американци и унгарци”, допълва Попов. 

По-голямата част от клиентите на компанията са посетили над 100 страни по света. Самият Димитър Попов вече е бил в 133 държави.

 

Йоана Шомова 

 

Пенгуин травъл прави уникални турове до нестандартни дестинации

Пенгуин травъл прави уникални турове до нестандартни дестинации

Пенгуин травъл прави уникални турове до нестандартни дестинации

предишна статияКорнелия Нинова е предала 700 страници на прокуратурата за ЕКСПО Дубай
Следваща статияДубайското летище е било най-натовареното за международни полети през 2021 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук