От БСП заявиха, че парите от Дубай са в чекмеджето и скандираха "Оставка" в пленарна зала

С декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков заяви, че това е част от сценарий, за който управляващите са предупреждавали. Той припомни думите на Корнелия Нинова, че имало два начина за сваляне на кабинета и обвини левите, че съучаствали в сценария на организирана престъпна група. След тези негови думи левите скандираха „Оставка!“. Моля за тишина в залата, опита се да въдвори ред шефът на парламента Цвета Караянчева.

Социалистът Георги Свиленски излезе да се разправя с Биков. Не ми говорете на „ти“, ядоса се парламентарният шеф, но направи забележка за думите на гербера по адрес на левите.

Свиленски заяви, че парите от Дубай са в чекмеджето и се пазят с пистолет до главата.

„Осъждаме нападението над парламента и няма как да не го осъждаме. Във всяка една такава социална ситуация има всякакви хора, всякакви интереси, но те не могат да бъдат клеймо върху справедливия нормален ход на българските граждани.

Съветът от нас към вас днес – от препатили към малко патили или непатили. Стъпете върху Конституцията, върху парламентарната република, да проведем честни избори, нека народът да си каже“, призова Валери Жаблянов в декларация от трибуната.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Американска компания посочи Таормина в Италия за дестинация на 2022 г.

Жаблянов подчерта, че причините за протестите у нас са социални и икономически, както и нарушена справедливост в обществото, каквито са и по целия свят.

„Това отвън е бунт с много голям емоционален и социален заряд. Ако тук има мафия и Божков е в Дубай, какво има в другите европейски държави? Тяхната мафия ли изкарва хората?“, попита риторично соцдепутатът.

„Истината е социалистическа, извинявам се, ако не ви звучи добре. БСП няма да посегне върху собствената си държава, ние сме партия на закона и Конституцията“, заяви още Жаблянов. „Да отстояваме съвместно демокрацията и да пазим българската държава. Да проведем избори, защото вашето време изтече“, призова ГЕРБ бившият зам.-председател на НС.

Валери Жаблянов не е съгласен, че БСП подкопава парламентаризма. Надявам се това да е вашето чистилище, коментира социалистът. Кой струпа барута, господин Биков, попита социалистът и сам си отговори, че барутът е струпан от ГЕРБ.

предишна статияДубай използва кучета за идентифициране на пътници с коронавирус
Следваща статияБожков: Доган и Пеевски изпратиха прокурори в Дубай, получиха фурми в замяна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.