Нови ограничителни мерки за влизане на територията на Абу Даби

От 30 декември 2021 г. за влизане на територията на емирство Абу Даби от територията на ОАЕ по сухопътен път, както и от Дубай,  се  въвежда изискването гражданите да разполагат със зелен сертификат (green pass) за завършен курс на ваксинация на местното мобилно приложение „Al Hosn“ в комбинация с негативен PCR-тест от последните 14 дни. Гражданите, които не са ваксинирани, трябва да притежават негативен PCR-тест, извършен в рамките на 96 часа в тестов център в ОАЕ.

  1. На сухопътните граници на емирство Абу Даби ще функционират контролни пунктове, на които пътуващите ще се проверяват с EDE скенер.
  2. Зеленият сертификат за  ваксинация  на мобилното приложение  „Al Hosn“ се изисква за достъп до всички обществени, търговски и туристически закрити обекти в Абу Даби, а често и на открити мероприятия, но той е валиден 14 дни, след което трябва да се направи PCR-тест, за да се активира отново.
  3. Пълен ваксинационен курс се признава за завършен на 28 –ия ден след втората доза и даден отрицателен PCR-тест.

Считано от 26 декември България фигурира в „зеления списък“ на държавите, пътниците от които не трябва да се поставят под карантина при пристигането в ОАЕ

  1. Пътниците пристигащи от страни от «зеления списък» ще са освободени от задължителна карантина след кацане в Абу Даби. Пътуващите трябва да представят отрицателен резултат от PCR-тест валиден за максимум 48   часа преди заминаване и да преминат PCR-тест при пристигане на международното летище в Абу Даби.
  2. Ваксинираните пътници от  „Зеления списък“ трябва да направят PCR-тест и на ден 6 -ти (денят на пристигане в Абу Даби се брои за ден първи).
  3. Неваксинираните пътници, пристигащи от страните от „Зеления списък“, трябва да направят PCR-тестове при пристигане, на 6 и 9 ден. Пътници, влизащи в Абу Даби от Алжир, Белиз, Бутан, Боливия, Бруней, Бурунди, Еквадор, Естония, Исландия, Колумбия, Коморски острови, Лихтенщайн, Малта, Мавриций, Молдова, Монако, Мароко, Сан Марино,    Тунис, Уругвай Черна гора и  Чили, ще се поставят под карантина след пристигане в  Абу Даби.
ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Дубайското летище е било най-натовареното за международни полети през 2021 г.

При нужда от съдействие българските граждани в Абу Даби могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Абу Даби Адрес: Al-Nahayan Camp Area, Jafn Street, Villa 6, Abu Dhabi, P.O.Box 73541Телефон: 00971 2 6443381; 00971 2 6443383; 00971 2 6443384 Email: [email protected] Website: www.mfa.bg/embassies/uae

предишна статияНай-много българи са в Египет и Турция за празниците
Следваща статияДубай и Рас ал Хайма ще посрещат българи и през 2022 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.