Най-популярните забележителности в света

Намиращата се в Дубай най-висока сграда в света – Бурж Халифа, беше обявена за най-популярната световна забележителност, на база на туристите, които са я посетили.

Около 17 млн. души посещават всяка година издигащата се на 828 м сграда, според проучване на Switch On Business.

Платформата анализира търсенията и посетителите на 150 от най-известните забележителности в света, привличащи най-много туристи.

Височината на Бурж Халифа е около три пъти над тази на Айфеловата кула в Париж. Информация за нея се търси по около 22 млн. пъти на година, а 17-те милиона туристи ѝ носят годишен приход от 621 млн. долара, според проучването.

Посетителите на Бурж Халифа имат няколко опции за разглеждането на част от най-високата сграда в света. Те са с цени от 42 до 190 евро на човек, показва справка на Darik Business Review. 

Второто място в класацията се заема от Тадж Махал в Индия, която също има по 22 млн. търсения в търсачката на година, но се посещава от 7.5 млн. туристи.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Бодрум очаква ръст на българските туристи

Ниагарският водопад се нарежда на третата позиция с 13 млн. посетители и 1.2 млн. търсения.

Бурж Халифа е едно от задължителните места, които посетителите на Дубай трябва да посетят, смятат експерти.

„Хората, посещаващи най-високата сграда, могат да се насладят на няколко възможности – от достигането на близо 800 метра височина само за 60 секунди до това да зърнат града от високо“, казва Мир Васим Рая, мениджър на MICE. 

Най-често Бурж Халифа се посещава между 16 и 19 часа през лятото и между 15 и 18 часа през зимата.

Всеки има своите предпочитания, за да може да види залеза, дневната или нощната гледка от високо, казва мениджърът на Tours on Board Ранджу Ейрахъм.

Мостът Голдън Гейт в САЩ, Айфеловата кула в Париж и Мачу Пикчу са се другите най-популярни забележителности в света, според Switch On Business.

В топ 10 попадат още Саграда Фамилия в Барселона, Статуята на свободата в Ню Йорк, Биг Бен в Лондон и Великата китайска стена.

предишна статияОкото на Дубай: Мистерията около затварянето на атракциона
Следваща статия10 неща, които трябва да знаете за летището в Дубай и ще ви удивят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.