Министър Динкова посети неделното училище „Българче“ в Дубай

Зарица Динкова: Учениците от българските училища в чужбина са посланици на нашата традиция и култура

Дубай. Учението и знанието са магия. Училището е мястото, където натрупваме тази сила. Това ни прави по-умни и успешни, за да сбъдваме мечтите си. С тези думи министър Зарица Динкова приветства ученици, учители и родители на Коледното тържество на неделното училище „Българче“ в Дубай, Обединени арабски емирства.

Министър Динкова посети неделното училище „Българче“ в Дубай

Тя отбеляза, че училището е духовно средище за цялата българска общност в ОАЕ, а любовта към Родината заражда неповторимо единство. „Учениците от българските училища в чужбина са посланици на нашата традиция и култура.“, посочи още министър Динкова.

Министър Динкова посети неделното училище „Българче“ в Дубай

Неделно училище „Българче“ в Дубай започва да пише своята история през март 2007 г. по инициатива на българската общност в ОАЕ и със съдействието на Генералното Консулство на Република България в Дубай. Вече 16 години изпълнява мисията на една кауза – да запази връзката на децата с България.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  „България Еър“ пуска 3 ексклузивни полета до Дубай

Министър Динкова посети неделното училище „Българче“ в Дубай

„Българче“ е асоциирано към Генералното консулство на Република България, като удостоверенията за покрития учебен материал по български език, литература, история и география са официално признати от МОН в страната ни. Децата имат възможност да се запознаят и общуват с други техни връстници от български семейства и да създадат трайни приятелства и извън класната стая.

предишна статияМним туроператор продължава да бълва фалшиви пътувания, жена „изгоря“ с 6000 лева за екскурзия в Дубай за Нова година
Следваща статияТуристическото изложение в Дубай привлича все повече български компании, курорти и общини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.