Консорциумът за ЕКСПО Дубай ще доказва изпълнението на договора

ДЗЗД „България Експо 2020” ще търси законови пътища да докаже пълното и точно изпълнение на договора, както и възстановяване и подобряване на силно затруднената комуникация с различните екипи на Министерството на икономиката, от която произтичат всички възникнали проблеми в хода на организацията и провеждането на дейностите по обществената поръчка.

Това заявява в своя позиция консорциумът, който организира българското участие на "Експо Дубай 2020" в отговор на обвиненията на министъра на икономиката Корнелия Нинова, която заяви, че ще даде договорът с тях на прокуратурата.

Ще съдействаме с всички средства на проверката на Прокуратурата и КПКОНПИ и се надяваме бързо да установят всички закононарушения и техните извършители, отговарят от консорциума. Приложена е снимка на флашката с български туристически маршрути, линк към мобилното приложение за изследване на природни картини от България: https://touchmenuapp.com/branch/hash/OU8LAEZaTA5YCjc6XyZJXUFDNyR~CBQffF1BEypfKCEqKzVQEEBFHgBHNjhVJ0l1fwB9Y2VaTA8-, както и връзки към всички социални мрежи, представящи участието ни в изложението.

 И допълват: Извън отношенията между консорциума и Министерство на икономиката, които ако не се решат с взаимно разбирателство и конструктивизъм, може да бъдат отнесени в съда, искаме да напомним, че за Обединените арабски емирства партньор не е ДЗЗД „България Експо 2020”, а българската държава.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Министерството на Нинова не знае нищичко за пари за българските участници на Експо 2020 в Дубай

На 9 февруари 2022 г. трябваше да се проведе Ден на България – събитие, което се отбелязва на високо държавно ниво. Всяка държава се представлява от президент или премиер или висш дипломат. Спорните отношения между едно частно юридическо лице и българското правителство не представляват интерес за организаторите на Експо 2020 Дубай. Пренебрегването на поканата на домакините за организиране на държавно посещение на най-високо ниво може да рефлектира върху имиджа на България и отношенията между двете страни.

Тъй като ДЗЗД „България Експо 2020” има ангажимент да организира такъв ден, ние сме подготвили богата програма, с която да представим страната по най-добрия начин и без държавна визита. Нарекли сме събитията „Дни на България“ и до момента има огромен интерес към тях, както заради посещенията на Националния отбор по художествена гимнастика, така и на фолклорното трио „ТРИГАЙДА“. Вярваме, че с тези събития, ще представим България по достоен начин с нейното изкуство, култура и високи спортни постижения.

предишна статияКорнелия Нинова: Давам „Експо 2020 Дубай“ на прокуратурата (ВИДЕО)
Следваща статияКорнелия Нинова спира плащанията за ЕКСПО Дубай и ги дава на прокуратурата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук