Катар еъруейс с рекордна печалба преди световното първенство по футбол

"Катар еъруейс", една от най-големите авиокомпании в Близкия изток, обяви рекордна печалба от 1,5 милиарда долара за последната фискална година и преди световното първенство по футбол, което ще се проведе през ноември-декември в страната, предаде Асошиейтед прес.
Приходите на компанията възлизат на 14,4 милиарда долара, което е увеличение със 78 на сто спрямо предходната фискална година. Превозените пътници са 18,5 милиона, или скок с 20 на сто.
Данните са добра новина за компанията, която регистрира нетна загуба от 4,1 милиарда долара в предходния цикъл заради пандемията от коронавирус и "приземяването" на моделите на "Еърбъс" А380 и А330.
Компанията беше подкрепена от правителството на Катар с 3 милиарда долара по време на най-тежките месеци на пандемията, за да продължи да лети. Подобна помощ получи и най-големият и регионален конкурент – дубайската "Емирейтс" (Emirates).
"Катар еъруейс" обаче твърди, че сегашната печалба е следствие от взетите решения по време на пандемията за разширяване на мрежата от пътнически и товарни дестинации, които компанията обслужва, точната прогноза на постпандемичното възстановяване на пазара и строгия контрол на разходите. "Катар еъруейс" лети до 140 градове почти по целия свят.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  "Дубай не задава въпроси": защо руснаците изкупуват всичко в Дубай
предишна статияКъде могат да почиват руските туристи това лято?
Следваща статияДубай иска да стане най-посещаваният туристически град в света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук