Журналистическо разследване: Майката на Пеевски има вила в Дубай

  • Сподели

  • СподелиИрена Кръстева, майката на депутата от ДПС Делян Пеевски, притежава вила в Дубай с разгъната застроена площ от 242.57 кв. метра. Това сочат данни от Центъра за напреднали изследвания в областта на отбраната (C4ADS), които са обособени в разследване на Центъра за изследване на копрупцията и организираната престъпност (Organized Crime and Corruption Reporting Project). Българският проект в OCCRP е Bird.bg, който публикува информацията за българи в разследването.

Вилата на Кръстева се намира в луксозния кварал „Емирейт Хилс”, като вероятно тя е купена през 2016 година.

На името на Пеевски официално няма имот в Дубай. Той не е декларирал такъв в имотните си декларации като народен представител.

Извън Кръстева, интересни данни има за сестрата на ръководителя на Националната следствена служба Борислав Сарафов – Биляна. Според Bird.bg, тя има апартамент 143.22 кв.м. в квартала Al Hebiah 3. Имотът е оценен на над 420 000 долара през 2020 г., вероятно е взет през 2015 година.

„Имотът е закупен и платен от мъж от арабски произход, с бизнеси на територията на ОАЕ, с когото съм живяла на семейни начала в продължение на повече от 5 години. Жилището той закупи с цел съвместното ни съжителство на територията на ОАЕ. Доказателствата за гореизложеното съм предоставила надлежно на компетентните органи”, казва Биляна Стоянова.

ОЩЕ: Прокуратурата няма да разследва Пеевски за продажбата на имоти

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Зарица Динкова: Адаптацията към промените в климата е гаранция за повече конкурентоспособност в туризма
предишна статияСтраната ще рекламира туризма в Дубай
Следваща статияПо сигнал на министър Нинова започва финансова инспекция на Експо 2020 Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.