Журналист пита: Фурмите от Дубай за медицинския персонал ли ще са или за болнитe от коронавирус?

Трансферът на стоките до Абу Даби и обратно беше придружен лично от министъра на икономиката Емил Караниколов. След приземяването му в София законът за извънредното положение веднага го изпрати у дома за 14 дни под карантина.

Акцията получи огромно медийно покритие, включително и от страна на Националния оперативен щаб. От официалното правителствено съобщение, ретранслирано във всички медии се разбра, че “ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна”.

Репортер на „Биволъ“ проследи пратката с медицинските консумативи, от Митницата до временния и склад в с. Долни Лозен, където се намира базата на Български червен кръст. Затова сайтът твърди, че те са много по-малко от обявените 15 тона.

Повече от два тона от медицинските консумативи са дезинфектанти, при положение, че спирт в България не липсва, добавя „Биволъ“. Останалата част от пратката според анонса на Министерски съвет се състои от “както и храна”. Според информацията на „Биволъ“ става дума само за сладки фурми.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Българска авиокомпания иска да прави чартъри в САЩ

По този повод журналистът Николай Стайков написа ироничен пост в социалната мрежа фейсбук:

Публикуваме го без редакторска намеса:

Само да питам – фурмите от Дубай, уредени с бартера на един депутат от ДПС и икономическия министър от квотата на Атака, за медицинския персонал ли ще са или за болните от КОВИД-а?

Сега ли ще ги дават или ги пазят за пика на кризата, ако спрат хранителните доставки изцяло и ще се оцелява по бедуинската диета?

Ако някой разбере – да казва.“

предишна статияБожков: Доган и Пеевски изпратиха прокурори в Дубай, получиха фурми в замяна
Следваща статияЛетищата Абу Даби и Дубай спират да обслужват пътници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.