Журналист пита: Фурмите от Дубай за медицинския персонал ли ще са или за болнитe от коронавирус?

Трансферът на стоките до Абу Даби и обратно беше придружен лично от министъра на икономиката Емил Караниколов. След приземяването му в София законът за извънредното положение веднага го изпрати у дома за 14 дни под карантина.

Акцията получи огромно медийно покритие, включително и от страна на Националния оперативен щаб. От официалното правителствено съобщение, ретранслирано във всички медии се разбра, че “ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна”.

Репортер на „Биволъ“ проследи пратката с медицинските консумативи, от Митницата до временния и склад в с. Долни Лозен, където се намира базата на Български червен кръст. Затова сайтът твърди, че те са много по-малко от обявените 15 тона.

Повече от два тона от медицинските консумативи са дезинфектанти, при положение, че спирт в България не липсва, добавя „Биволъ“. Останалата част от пратката според анонса на Министерски съвет се състои от “както и храна”. Според информацията на „Биволъ“ става дума само за сладки фурми.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Божков: Съдът в Дубай отказа да ме екстрадира, България не представи заповед за задържане

По този повод журналистът Николай Стайков написа ироничен пост в социалната мрежа фейсбук:

Публикуваме го без редакторска намеса:

Само да питам – фурмите от Дубай, уредени с бартера на един депутат от ДПС и икономическия министър от квотата на Атака, за медицинския персонал ли ще са или за болните от КОВИД-а?

Сега ли ще ги дават или ги пазят за пика на кризата, ако спрат хранителните доставки изцяло и ще се оцелява по бедуинската диета?

Ако някой разбере – да казва.“

предишна статияБожков: Доган и Пеевски изпратиха прокурори в Дубай, получиха фурми в замяна
Следваща статияЛетищата Абу Даби и Дубай спират да обслужват пътници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук