Жената на Таки рекламира българския павилион на ЕКСПО Дубай

България се рекламира на световното изложение ЕКСПО Дубай с жената на Христофорос Аманатидис-Таки – Боряна Шехтова, и с Панагюрското златно съкровище. Сестрата на модела – Анна Шехтова, пък е представена като фотограф и наскоро е направила изложба със снимки на известни българи, които живеят в Обединените арабски емирства, в българския павилион на изложението.

На една от фотографиите е Боряна, представена с бащиното си име „като модел и талантлив интериорен дизайнер“ и която „работи и създава нейните красиви проекти, вдъхновени от безкрайните възможности в Дубай“.

За това са съобщили представители на туристическия бизнес, посетили павилиона, пред TravelNews, цитирани от OFFnews.bg.

Засега не е ясно кой е разрешил изложбата на Анна Шехтова. От Министерството на икономиката – организатор на представянето на България, са обявили, че не е искано тяхното позволение. Министър Даниела Везиева ще назначи проверка по случая, са допълнили от МИ, пред специализираното в туризма издание.

Изпълнител на участието е консорциумът ДЗЗД „БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020“, избран от бившия министър на икономиката Емил Караниколов от ГЕРБ. От месец има нов управител на консорциума – Галина Райчева.

„Изложбата на Анна Шехтова с известни българи в ОАЕ е направена по молба на българския посланик в арабската страна Богдан Коларов. Ние нямаме отношение към това събитие“, е заявила Райчева.

Според нея ставало въпрос за частно събитие с гости и пиано. Изложбата не е била включена в официалната програма на българския павилион. Външното министерство и посланик Коларов засега запазват мълчание по въпроса какво е наложило организирането на събитието, кои са били поканените гости и кой е платил за него.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Българки, омъжени в Дубай, също имат сериозни проблеми

Христофорос Аманатидис-Таки, от когото Боряна има дете, е търсен от българските власти и Интерпол за разпространение на наркотици и се смята, че се укрива в Дубай. Преди да роди, там се премести и жена му, припомня Травелнюз.

Анна Шехтова също живее в Дубай със строителния предприемач Георги Василев, който е съдружник в „Джи пи груп“.

Любопитен е и съставът на ДЗЗД „БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020“. В неговия състав влизат фирмите „Проджект Мениджмънт Адвайзори“, АРКА-Л.Т.Д., Д.о.Ф., „Сиела Норма“ и „Инфинити Травел“. Срещу 6,7 млн. лв. те организират българското представяне в Дубай. Не е ясно какъв опит в организирането на изложения има „Сиела Норма“ АД – доставчик на машините за изборите. Нейният управител Иван Тодоров е съдружник и в туроператора „Инфинити травел“, показва справка в Търговския регистър. Фирмата „Арка“ от 20 г. е „абонирана“ да прави щандовете на България на туристическите изложения в чужбина.

ЕКСПО Дубай се провежда под наслова „Обединявайки умовете и създавайки бъдещето”. В него участват над 190 държави и проектите им във футуристичния изложбен комплекс създават усещане за цял един град в южните покрайнини на Дубай. То ще продължи до края на март 2022 г.

Българското участие на ЕКСПО Дубай обаче е разочароващо и съпътствано от скандали още при откриването на световното изложение на 1 октомври 2021 г. Тогава реплики на Панагюрското златно съкровище и предмети от Варненския некропол бяха задържани на митницата в Дубай. Последва нулев интерес към българския павилион, който е оформен по доста непривлекателен начин – с мокет на пода и обикновени стъклени витрини.

предишна статияБългарският павилион на ЕКСПО Дубай рекламира жената на Таки
Следваща статияРумен Драганов: Над половин милион българи ще бъдат на курорт за Коледа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук