Източници на BIRD с твърдение кой е строителят на "Хемус', превел пари към Дубай и близката до Борисов банка

„По информация от източници:

Строителят на Магистрала „Хемус“, който е превел 21 милиона към Дубай, е Велико Желев, собственик на Хидрострой, която погълна Водстрой 98 на Пеевски“, разкриват от сайта за разследваща журналистика BIRD във Фейсбук.

Източници на BIRD с твърдение кой е строителят на "Хемус', превел пари към Дубай и близката до Борисов банка

Парите са минали през БАКБ на Цветелина Бориславова, бивша партньорка в живота и бизнеса на Бойко Борисов.

Арестите от вчера са свързани с ДДС схеми на друг строител на „Хемус“ – „Грома Холд“, известна в миналото като „Агромах“. Това е същата фирма, в чиито офиси бяха открити милиони евро кеш преди години“, посочват още от BIRD.

Припомняме, че тази сутрин Бойко Рашков МВР е събрало достатъчно информация, която ако се докаже ще означава, че хората ще платят още веднъж за строителството магистрала „Хемус“.

Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са при тях“, каза Бойко Рашков и припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството е превел в Дубай 21 милиона лева от началото на годината.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Божков: Съдът в Дубай отказа да ме екстрадира, България не представи заповед за задържане

„Ще поискаме от прокуратурата, вместо да бави разследването, да обърне внимание на това, което сме събрали и да предложи на съда за задържи някои лица.

Става дума за десетки милиони, изтекли от бюджета. Тези средства са преминали през банка, свързана с Бойко Борисов“, каза още Бойко Рашков.

Впоследствие по темата проговори и бившият премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще съди министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, заради твърдението, че има банка, свързана с него.

„Аз банка нямам“, категоричен беше Борисов на пресконференция в централата на партията и допълни, че това твърдение е „върха на наглостта“. „В момента са много притеснени виждат, че не им се получават нещата и искат да направят манипулация“, обясни бившият премиер.

„Как ще съм собственик на банка, всеки собственик е проверяван от ЕЦБ. Кажете коя е банката, за да можем да ви осъдим, за да може банката да се защити. Като е излязъл да говори – да каже всичко“, призова още той.

предишна статияГигантски скулптури на хора показаха на „Експо 2020“ в Дубай (ВИДЕО)
Следваща статияБългарите избират отново Западна Европа за Коледа и Нова година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.