Интересът към Турция остава огромен за празниците

По данни на туроператора „Ориент 99“ именно Турция е най-предпочитаната дестинация за великденските и майските празници. „Нашата компания е специализирана в почивки в Турция и за сега наблюдаваме най-голям интерес към Кушадасъ и Бодрум, когато става дума за предстоящите празници. Фестивалът на лалето в Истанбул също привлече доста внимание“, обяви Нели Петрова, управител на компанията.  

Програмите в южната ни съседка са изключително бюджетни. Цените започват от 170 лв. на човек с автобус. Ниските цени привличат хиляди българи за шопинг и реклакс. Но когато става въпрос за пътуване, малко са местата в света, които могат да се сравняват с Турция. Тази красива страна може да предложи на всекиго по нещо – от зашеметяващи природни пейзажи и невероятни исторически забележителности до жива култура и вкусна храна. Независимо дали търсите релаксираща почивка на плажа или изпълнена с действие екскурзия в града, Турция е идеалната дестинация. 

Като голямо предимство от „Ориент 99“ отчитат облекчените противоепидемиологични мерки в страната. Турция вече допуска преминаване на границата без зелен сертификат, а маските не са задължителни, дори в затворени пространства. Това прави дестинацията предпочитана, тъй като е леснодостъпна и изгодна. „Като тенденция в изминалите пандемични години можем да отбележим, че все повече хора избират да пътуват с личен транспорт. Тази година пускаме по-малко автобуси от стандартното, тъй като голяма част от туристите ни предпочитат да пътуват сами до Турця“, изтъкна Петрова.  

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  По сигнал на министър Нинова започва финансова инспекция на Експо 2020 Дубай

Дубай се е наложила като силна пролетна дестинация сред българите през последните няколко години и отново е в топ изборите за почивка. Април и май са най-благоприятните месеци за почивка по бреговете на мегаполиса и поради тази причина това е била една от първите разпродадени програми на „Ориент 99“. Програмите са изготвени по удобен начин, така че да могат да се съчетаят или с великденските, или с майските празници. „Дубай се превръща във все по-достъпна цел за българите и интересът към Близкия изток несъмнено се забелязва“, отбеляза управителя на „Ориент 99“.   

За Великден и майските празници българите тенденциозно избират по-близки дестинации, затова „Ориент 99“ не е изненадан от броя записвания. Засиленият интерес към пътуванията през този празничен сезон предполага завръщане към предпандемичните години, което радва туроператора.  

Йоана Шомова 

предишна статияСъмнение за взривно вещество приземи самолет на FlyDubai в София
Следваща статияДубай представи рядък необработен рубин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук