Хотел в Дубай счупи Гинес рекорд

 

Дубайският хотел Atlantis, The Palm сложи впечатляващо начало на новата година. Неговата кула от шампанско би световния рекорд на Гинес, превръщайки се в най-голямата в света пирамида от чаши. Тя беше съставена от 54 740 чаши, пълни с Moët & Chandon.

„След година, която беше предизвикателна за всички нас, е удоволствие да стоим тук днес, вдигайки наздравици за зората на 2022 г.“, заяви Тимъти Кели, изпълнителен вицепрезидент и управляващ директор на Atlantis Resorts and Residences. „Кулата с шампанско традиционно е фар на величие и щедрост и бихме искали да вдигнем тост за нова година, изпълнена и от двете в изобилие.“

Atlantis The Palm с кула от шампанско би световния рекорд на Гинес
Atlantis The Palm с кула от шампанско за Нова година, би световния рекорд на Гинес

Кулата Champagne беше издигната в палатка в курорта и беше на височина над 8 метра, а за построяването й са били нужни пет дни и повече от 55 човекочаса. Хотелът счупи предишния рекорд от 50 116 чаши, поставен в Мадрид през 2017г.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Вижте луксозните ваканции на звездите след световното

„Необходими са значително планиране и организация, за да се осъществи подвиг от такъв мащаб“, каза вПравин Пател, официален съдия в Световните рекорди на Гинес. „Стриктните насоки, предоставени от Световните рекорди на Гинес, бяха спазени до буква и беше удоволствие да наблюдавам работата на такъв отдаден екип“.

Кулата остана на мястото си до 1 януари и след това беше свалена с планове за рециклиране на чашите в стъклени съдове за многократна употреба от местен стъклар. Те ще се използват в 1548-те стаи и апартаменти на The Palm.

предишна статияДубай и Рас ал Хайма ще посрещат българи и през 2022 г.
Следваща статияТоп 20 на най-красивите петзвездни хотели по света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.