Георги Попов кацна в София под конвой

Попов се върна в страната, след като властите в Дубай са уважили искането на България за екстрадицията му, съобщиха от прокуратурата. Той пътуваше към София, придружен от командировани служители на „Съдебна охрана“. Малко след 15 часа в петък полетът от Дубай кацна на летище София, където го чакаше кола на „съдебна охрана“, за да го отведе в следствения арест на „Г.М. Димитров“.

Пред „Терминал 2“ го чакаше и неговата адвокатка Адриана Чернева, която не пожела да коментира дали връщането на бизнесмена у нас в действителност е доброволно или е екстрадиция. „Това ще се разбере в съда. Мога да коментирам след 1-2 дни, в момента искам да видя клиента си“, каза пред журналисти тя.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Васил Божков не е арестуван, обяви бивш наш консул в Дубай

За Попов има издадена заповед за арест по искане на прокуратурата. Информацията, че бизнесменът се връща у нас се появи в четвъртък късно вечерта. Медиите се позоваха на пост на самия Васил Божков във фейсбук. Според публикацията на Божков, Попов ще се върне в България доброволно, а не чрез съдебно решение. До завръщането на бизнесмена се е стигнало след като той е дал съгласие пред дубайските власти да бъде върнат у нас по искането на българската прокуратура.

предишна статияБожков: Царят ми прати Пеевски. Той е в Дубай, но се избягваме (ВИДЕО)
Следваща статияНай-високо разположеният басейн в света отвори в Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук