Георги Попов кацна в София под конвой

Попов се върна в страната, след като властите в Дубай са уважили искането на България за екстрадицията му, съобщиха от прокуратурата. Той пътуваше към София, придружен от командировани служители на „Съдебна охрана“. Малко след 15 часа в петък полетът от Дубай кацна на летище София, където го чакаше кола на „съдебна охрана“, за да го отведе в следствения арест на „Г.М. Димитров“.

Пред „Терминал 2“ го чакаше и неговата адвокатка Адриана Чернева, която не пожела да коментира дали връщането на бизнесмена у нас в действителност е доброволно или е екстрадиция. „Това ще се разбере в съда. Мога да коментирам след 1-2 дни, в момента искам да видя клиента си“, каза пред журналисти тя.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Експо 2020 в Дубай се превръща в скандал от ранга на този на АМ "Хемус"

За Попов има издадена заповед за арест по искане на прокуратурата. Информацията, че бизнесменът се връща у нас се появи в четвъртък късно вечерта. Медиите се позоваха на пост на самия Васил Божков във фейсбук. Според публикацията на Божков, Попов ще се върне в България доброволно, а не чрез съдебно решение. До завръщането на бизнесмена се е стигнало след като той е дал съгласие пред дубайските власти да бъде върнат у нас по искането на българската прокуратура.

предишна статияБожков: Царят ми прати Пеевски. Той е в Дубай, но се избягваме (ВИДЕО)
Следваща статияНай-високо разположеният басейн в света отвори в Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.