Дубай увеличава обществените плажове от 21 на 105 километра

Община Дубай завърши ремонт на обществените плажове Al Mamzar Corniche, Jumeirah 1, Jumeirah 3 и Umm Suqeim 1 на стойност 93 милиона дирхама (25,3 млн. USD). Работата е извършена на площ от 112 000 кв. м.

По-специално са взети мерки за защита на плажовете от ерозия и бури и бяха разрешени проблемите, причинени от изменението на климата и покачването на морското равнище. Агенцията продължава да следи промените в бреговата линия.

Плажът Al Mamzar Corniche си върна 9000 кв. м земя, както и монтирана 100-метрова защитна каменна ивица. На плажовете Джумейра 1 и Джумейра 3 беше подновен пясъкът и укрепен вълноломът. Плажът Umm Suqeim 1 се разшири с 30 000 кв. м. Около 15 милиона дирхама (4 млн. USD) се изразходват дневно за поддръжка на градските плажове.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Авиокомпанията Emirates също повишава цените заради горивата

До 2040 г. бреговата линия на емирството ще се увеличи с 400%. Ако днес в Дубай дължината на обществените плажове е 21 км, до 20 години ще нарасне до 105 км. Съответно броят на ресторантите, магазините, детските площадки и зоните за водни спортове ще се увеличи с 300%.

Нови градски проекти ще подпомогнат развитието на туристическата инфраструктура през следващите години. „Дубай ще продължи да се конкурира със себе си и ще се превърне в идеална дестинация за туристи и жители“, каза шейх Мохамед бин Рашид.

Според него, целта на правителството е да затвърди водещата позиция на Дубай като един от най-красивите и развити градове в света, както и да запази неговата уникалност, която е свързана с успех и феноменални постижения.

предишна статияОпределени са най-добрите ресторанти в света
Следваща статияБъдещето на пътуванията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.