Дубай ще строи комплекс под формата на Луната

След около 5 години в Дубай трябва да се появи т.нар. "Луна" – многофункционален комплекс, който ще има формата на спътника на Земята.
Съоръжението ще се състои от два отделни обема с цилиндрична форма, като долният ще е основата на сградата и ще е сплескан. В него ще има три нива и той ще поддържа зданието със сферична форма. Неговият цилиндър ще е с диаметър 200 метра.

В сферата ще има хотел с 4000 луксозни стаи, които обаче вместо да имат прозорци, ще разполагат с електронни екрани. В "Луна" ще има също магазини, спа центрове, нощни клубове и около 300 жилища. Бюджетът на проекта е около 5 милиарда долара, а идеята е на канадската фирма Moon World Resorts Inc.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Министерството на Нинова не знае нищичко за пари за българските участници на Експо 2020 в Дубай

Предвижда се под купола на сферата да има симулатор на лунната повърхност, който ще може да се посещава от всеки гост на хотела или собственик на жилище. Очаква се комплексът да привлича годишно около 10 милиона посетители.

предишна статияДубай привлича с нов луксозен комплекс
Следваща статияОАЕ облекчава Ковид мерките

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.