Дубай представи рядък необработен рубин

Рядък необработен рубин, окачествен един от най-големите в света, беше изложен за първи път преди търг в емирството на Персийския залив Дубай.

Камъкът от 8400 карата – с прякора Бурж Алхамал и тегло 2,8 килограма – е бил добит в Танзания и направи своя дебют в хотел в Дубай в петък като част от колекцията на SJ Gold и Diamond’s Callisto.

Компанията казва, че това е „един от най-големите“ необработени рубини в света. А управляващият директор Патрик Пилати го нарече пред АФП един „най-редките рубини, намирани някога“. Той каза, че танзанийски камък „не е нагряван“, което означава, че „не е бил обработен, така че е естествен и затова е ценен“.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Силният вятър отклони полети от летище София

Местни анализи предполагат, че необработеният рубин със зеленикави и тъмно лилави нюанси може да струва до $120 милиона. Находката ще бъде изложен на различни места в Дубай през следващите 30 дни, преди да отиде на търг, каза Пилати пред АФП.

предишна статияСъмнение за взривно вещество приземи самолет на FlyDubai в София
Следваща статияВижте най-добрите туристически градове в света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.