Дубай използва кучета за идентифициране на пътници с коронавирус

Животните вършат работата си, без да влизат в контакт с пътниците. Пробите се вземат от мишниците на гражданите и се поставят в стоманени контейнери, проектирани така, че муцуните на кучетата да могат да се поберат, без да се нарушава целостта на биологичния материал.

Както твърди Gulf News, ако проба от мирис на човек показва наличието на COVID-19, кучето сяда до нея. След това туристът се изпраща за потвърждение на заболяването с помощта на PCR тест.

В хода на изследванията се оказа, че точността на този метод е 92%.

Дубай отвори за туристи през юли. Пътуващите са длъжни да имат отрицателен тест за COVID-19, получен не по-рано от 96 часа преди пътуване.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Гешев: Хубаво е да се четат европейските доклади, ще ви допълня нещо за лице, което се укрива в Дубай

През юли беше съобщено, че австрийските въоръжени сили са в тестов режим, като учат служебни кучета да идентифицират заразени с коронавирус по миризмата им. Предполага се, че този метод ще позволи издирването на безсимптомни носители на инфекцията.

Припомняме, преди около месец бе съобщено, че и в Чили органите на реда също обучават кучета да подушват новия коронавирус.

За обнадеждаващи експерименти бе съобщено още през март.

Темата продължава в този материал.

предишна статияГешев: Хубаво е да се четат европейските доклади, ще ви допълня нещо за лице, което се укрива в Дубай
Следваща статияОт БСП заявиха, че парите от Дубай са в чекмеджето и скандираха „Оставка“ в пленарна зала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.