Дубай има най-добрите ресторанти в Близкия изток

Дубай има 18 ресторанта в топ 50, докато Аман, Кайро и Тел Авив са с по пет ресторанта на второ място, а Маракеш и Бейрут заемат съвместно трето място с по три ресторанта. Списъкът, за който са гласували повече от 250 експерти в областта на храните и напитките в региона, включва ресторанти в 14 града.

Списъкът "50-те най-добри ресторанта в Близкия изток и Северна Африка" стартира през 2022 г., отразявайки бързия растеж на ресторантската сцена в региона. С процъфтяващ кулинарен пейзаж от над 13 000 заведения за хранене Дубай доминира в списъка от самото му създаване, като 15 от 50-те ресторанта в списъка се намират в града през последните две издания. Бистро Orfali Bros спечели титлата за втора поредна година. Открито през 2021 г. от трима братя – Мохамед, Уасим и Омар – менюто отбелязва сирийското им наследство и включва международни влияния от многобройните чуждестранни жители на Дубай.

"Много сме щастливи, за нас е голяма чест да получим това отличие", заявява Мохамед Орфали пред CNN, добавяйки, че игривото меню представя "дубайската общност и разнообразието от хора тук".

В изявление за пресата Уилям Дрю, директор по съдържанието на 50-те най-добри ресторанта в Близкия изток и Северна Африка, похвали бистро Orfali Bros за "креативността, иновациите и представянето на храната, допълнени от интимния стил на обслужване".

Сред другите дубайски ресторанти в челната десетка са Trèsind Studio (изискан ресторант, специализиран в експериментална, модерна индийска кухня), Ossiano (емблематичният "подводен" ресторант за морски дарове в Atlantis, The Palm), Moonrise (интимен ресторант, вдъхновен от японската и близкоизточната кухня) и 3Fils (известен с неангажиращите си азиатски фюжън ястия и специалитети с морски дарове).

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Естетическите корекции в Южна Корея са новият хит в медицинския туризъм

През двете години, откакто 50 Best започна да изготвя списъка си за региона на Близкия изток и Северна Африка, типът гости, които посещават ресторантите в Дубай, се е променил, казва Грегоар Берже, главен готвач в Ossiano, който е обявен за третия най-добър ресторант в региона.

Ресторантският пейзаж в Дубай се промени драстично, откакто Берже започна работа в Ossiano през 2014 г., като се отдалечи от франчайзите и хиперкомерсиализираните предприятия и се насочи към ресторантски преживявания, които наблягат на артистичността и кулинарното пътешествие, казва той. Наградите 50 Best Restaurants са помогнали да се "постави фокус" върху развиващата се хранителна сцена и като дават платформа на по-обикновени ресторанти, са създали здравословна конкуренция сред многобройните заведения за хранене в града.

Сега Бергер вижда все повече гости от чужбина, които посещават Дубай, за да "открият нови кулинарни дестинации" и "да намерят нещо, което вярвам, че няма да намерят никъде другаде".

В списъка са добавени три нови ресторанта от Дубай: Bait Maryam, в който шеф Салам Дакак запознава посетителите с домашната палестинска кухня; 21 Grams, ресторант и пекарна, предлагащи балканска кухня; и Row on 45, ресторант с изискана кухня, ръководен от известния готвач Джейсън Атертън.

Предвид продължаващия конфликт в Близкия изток организаторите избраха тази година да се откажат от награждаване на живо в региона.

Дубай има най-добрите ресторанти в Близкия изток

предишна статияЛуксозната авиокомпания Beond предлага на пътниците Apple Vision Pro за забавление на борда
Следваща статияДубай събра най-добрите ресторанти в Близкия изток

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.