Божков: Съдът в Дубай отказа да ме екстрадира, България не представи заповед за задържане

Съдът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е отказал да екстрадира Васил Божков въпреки общо 18-те получени искания от българските власти за това. Аргументът на съда е, че властите не са представили важни документи в екстрадиционното производство – първоначалното разследване и оригиналната заповед за задържане. Това твърди Васил Божков в писмо до медиите, като изпраща и юридическото становище на своя дубайски адвокат Гасан Ел Дайе.

„Надявам се, че с това слагам веднъж завинаги край на безсилните лъжи и спекулации на прокуратурата в България за твърденията, че се „укривам“, че „не могат да ме открият и да ми връчат призовка“, че „още чакат решение по исканията за екстрадицията ми“ и други подобни твърдения“, пише бизнесменът.

Според него властите в ОАЕ са чакали над година България да изпрати цитираните документи, но те така и не са пристигнали. Затова съдът в ОАЕ окончателно се е произнесъл с отхвърлително решение по исканията за екстрадиция. Това решение е влязло в сила и не подлежи на обжалване, посочва адвокатът му. Датата на решението не се цитира.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  5-те най-добри дестинации за Свети Валентин

Адв. Ел Дайе добавя, че клиентът му е получил над 20 призовки и съобщения от различни съдилища в България. До този момент, обаче, той нито е получавал, нито дори е правен опит за връчване на уведомления от българската прокуратура.

„Накрая, но не на последно място, г-н Божков пребивава законно в ОАЕ и срещу него няма висящи производства страната, а след като Червената бюлетина на Интерпол бъде отменена, въпросът с неговата поискана екстрадиция окончателно ще приключи. Червената бюлетина за г -н Георги Попов беше отменена отдавна“, коментира още Ел Дайе.

предишна статияПрез ноември официално откриват SUSHISAMBA в Дубай
Следваща статияБимбалов: Пеевски е оставил голяма част от осанката си някъде по пътя между Дубай и Магнитски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.