Божков: Царят ми прати Пеевски. Той е в Дубай, но се избягваме (ВИДЕО)

Това заяви Васил Божков в предаването на Миролюба Бенатова „Алтернативата“ по TV1.

„Пеевски го познавам от 2000-та година. Тогава ми го прати Царят. Беше с едно момче, което е син на Галя Дичева, не помня как се казваше. Тогава беше шеф на младежкото НДСВ. Идваха за ръчичка да ги уча как се прави бизнес и да ги финансирам като начало“, посочи Божков. „Аз бях до време, после ги напъдих. Не знам какво стана с другото момче, мисля, че още е в близки отношения с Пеевски, но Пеевски отиде при Илия Павлов. Оттам се свърза с Доган. По някакви неведоми пътища учи право в Благоевград, намери си други ментори и в един момент самият той стана ментор. Пеевски не е за подценяване„, каза той.

„Пеевски се интересуваше от всички, които изкарват пари. Не можеше в България да изкарваш пари, без Пеевски да вземе част от тях“, добави Божков.

„2013 или 2014 започна лотарията и искахме да ползваме „Лафка“ като разпространител. Оттогава започнахме да поддържаме контакти. „Лафка“ фалира на другия ден, след като затвори лотарията. Не знам, може и да съм го подценил, не съм очаквал, че ще пусне такива пипала навсякъде. Никой не му обръщаше внимание – малко момченце, дебело, тук ще му помогнем, там ще го финансираме и отгледахме чудовище“, каза той.

„Пеевски започна да иска да купим заедно банка „Виктория“, заяви Божков. Понеже аз имах много законни пари, затова ме заблуди, че ще купим тази банка, а тихомълком купи Общинска банка – пак чрез подставени лица. И ми отклони вниманието – да не участвам за Общинска банка. Нея почти му я подариха – за 30 милиона я купи“, каза още Божков.

По думите му, парите, които е давал на управници, не са корупция, а рекет. „Ако дойда и ти поискам услуга и ти дам пари, това е корупция, но при мен не беше така, а беше рекет“, каза той.

„Не съм се чувал с Бойко Рашков, не съм го съветвал или притискал да назначи за шеф на кабинета си член на моята партия“, коментира Божков в отговор на въпроса на Бенатова за члена на неговата партия Елена Павлова Фичерова-Караиванова. Тя беше назначена за началник на кабинета на вътрешния министър от служебното правителство.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Париж отново е лидер в класацията на най-добрите градове за туризъм

В партията членуват интелигентни хора, всеки от които има своя визия за бъдещето си и за кариерата си. Не виждам нищо лошо в това назначение“, посочи Божков.

„19-те обвинения срещу мен отпаднаха, така че аз ще се върна в България, може да е по време на изборите, или след изборите, защо да не се върна. Имам два паспорта“, каза още бизнесменът.

Васил Божков отрече да е финансирал протестите, както и изборите. „Дори на застъпниците не съм плащал“, подчерта той.

„При тези хора няма хлабаво. Ако не правиш, каквото ти кажат, те унищожават. А мен защо ме унищожиха – защото ги е страх. Те реално от мен нищо не заграбиха. Нямаше какво да заграбят, но ми унищожиха бизнеса, за да не мога да подкрепя други политически сили, да не мога да подкрепя други идеи. Понеже никога не съм бил един от тях. Аз съм бил между тях, знам ги какво правят, но никога не са ме допускали да съм един от тях, а не съм и искал особено. Но поради причината, че съм бил между тях, сега ми е най-лесно да ги унищожа. И те трябва да бъдат унищожени и това да престане. Иначе България ще изчезне“, каза още Божков.

„С Шиши ще се разправям лично, защото държавата, предполагам, трудно ще се разправи с него. На Шиши, понеже той е основният виновник за това, което ми се случи, ще му изнамеря всичко и ще го предоставя на службите – те да взимат мерки и решения. Аз знам много неща за Шиши, ще изнамеря още повече“, подчерта бизнесменът.

Той отрече и да е бил вербуван от Държавна сигурност преди 1989 г. На въпросите на Бенатова, свързани с бивши служители на ДС, които са негови сътрудници, Божков отговори, че подбира служителите си според качествата им. „Нямам общ бизнес с хора от Държавна сигурност“, каза Божков.

предишна статияЕксплозия на търговски кораб в Дубай (ВИДЕО)
Следваща статияГеорги Попов кацна в София под конвой

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.