Българският павилион на ЕКСПО Дубай рекламира жената на Таки

Освен с Панагюрското златно съкровище, България е рекламирана на световното изложение ЕКСПО Дубай и от манекенките Боряна и Анна Шехтови. Това съобщиха за TravelNews представители на туристическия бизнес, които са посетили българския павилион и са възмутени от изявата. Анна Шехтова е презентирана като фотограф и наскоро е представила своя изложба в павилиона със снимки на известни българи, които живеят в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Фотографиите са били подредени насред най-популярното ни златно съкровище. На една от снимките е нейната сестра Боряна, която е представена с бащиното име Стефанова „като модел и талантлив интериорен дизайнер, работи и създава нейните красиви проекти, вдъхновени от безкрайните възможности в Дубай“.

Българският павилион на ЕКСПО Дубай рекламира жената на Таки

Боряна Стефанова Шехтова е представена като интериорен дизайнер

На този етап не става ясно кой е разрешил поставянето на изложбата на Анна Шехтова в българския павилион на ЕКСПО Дубай, който по принцип е празен и неприветлив в сравнение с тези на останалите страни. От Министерството на икономиката, което е организатор на представянето на България, обявиха, че не е искано позволение от тяхна страна. Министър Даниела Везиева ще назначи проверка по случая, допълниха от ведомството.

Изпълнител на участието е консорциумът ДЗЗД "БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020", който е избран по време на управлението на ГЕРБ от бившия министър на икономиката Емил Караниколов. От месец има нов управител на консорциума – Галина Райчева. „Изложбата на Анна Шехтова с известни българи в ОАЕ е направена по молба на българския посланик в арабската страна Богдан Коларов. Ние нямаме отношение към това събитие“, заяви Райчева. Ставало въпрос за частно събитие с гости и пиано. Изложбата не е включена в официалната програма на българския павилион, коментира Райчева. Външно министерство и посланик Коларов засега запазват мълчание какво е наложило организирането на събитието, кои гости са били поканени и присъствали и кой е платил за него.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Сейнт Бартс предлага лукс и милиардерски яхти

Боряна Стефанова Шехтова е жена на подземния бос Христофорос Аманатидис, известен с прякора Таки, от когото има и дете. Таки е търсен от българските власти и Интерпол за разпространение на нартотици, като се смята, че се укрива в Дубай, където се премести и роди самата Боряна Шехтова. Другата сестра Анна Шехтова живее също в Дубай със строителния предприемач Георги Василев, който е съдружник в известната компания "Джи пи груп", обвързвана в медиите с бившия генерален директор на „Лукойл България“ и един от големите хотелиери у нас Валентин Златев.

Българският павилион на ЕКСПО Дубай рекламира жената на Таки

Българското участие е разочароващо

Българското участие на ЕКСПО Дубай е разочароващо и съпътстващо само със скандали още от откриването на световното изложение на 1 октомври 2021 г., което е шест месеца и ще продължи до края на март 2022 г. Още преди откриването репликите на Панагюрското златно съкровище и предмети от Варненския некропол бяха задържани на митницата в Дубай. Последва нулев интерес към българския павилион, който е оформен по доста непривлекателен начин – с мокет на пода и обикновени стъклени витрини.

Изпълнителят на участието ДЗЗД "БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020" е съставен от фирмите „Проджект Мениджмънт Адвайзори“, АРКА-Л.Т.Д., Д.о.Ф., „Сиела Норма“ и „Инфинити Травел“. Срещу 6,7 млн. лв. те организират българското представяне в Дубай. Не е ясно какъв опит в организирането на изложения има "Сиела Норма" АД, която доставя машините за изборите. Нейният управител Иван Тодоров е съдружник и в туроператора "Инфинити травел", показва справка в Търговския регистър. Фирмата "Арка" от 20 години са "абонирани" да правят щандовете на България на туристическите изложения в чужбина.

ЕКСПО Дубай се провежда под наслова "Обединявайки умовете и създавайки бъдещето”. В него участват над 190 държави и проектите им във футуристичния изложбен комплекс създават усещане за цял един град в южните покрайнини на Дубай.

Мирослав Иванов

предишна статияDiplomat Plaza Hotel&Resort е най-добрият четиризвезден арт и уелнес хотел за 2021 г.
Следваща статияЖената на Таки рекламира българския павилион на ЕКСПО Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.