България ще участва в туристическото изложение  Arabian Travel Market-ATM 2021 в Дубай

Дубай

София. Министерството на туризма на Република България ще участва в международното туристическо изложение Arabian Travel Market-ATM 2021 в Дубай, ОАЕ. След година прекъсване заради световната пандемия от Ковид-19, борсата отново ще се състои, този път в хибридна форма – присъствено от 16 до 19 май 2021 г. и онлайн от 24 до 26 май 2021 г.

АТМ е най-значимото събитие в сферата на туризма в региона на Близкия Изток и Северна Африка. Ежегодно изложението събира над 40 000 професионалисти от туристическата индустрия от света в Dubai International Convention and Exhibition Centre (DICEC). През 2019 г. над 150 държави и региони и над 2 660 компании и 940 представители на медиите бяха на събитието.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  АБАКС потвърди две дати за Дубай на цени от 1 248 лева за 7-дневна ваканция

Основното търсене на пазар ОАЕ е към морски ваканции, city breaks, шопинг и комбиниран туристически продукт, съчетаващ културно-исторически туризъм със СПА и еко туризъм. През последните години се забелязва и интерес към зимния туризъм в България.

Участието на министерството на туризма в борсата е от изключително значение за България, тъй като все повече туристи от ОАЕ търсят оферти към страната ни за исторически маршрути, културни прояви, фестивали и ваканции.

предишна статияНова атракция в Дубай: Туристите ще се гмуркат в подводен град (снимки+видео)
Следваща статияТез Тур представи своята нова пролетна програма за Дубай

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук