Арабски туристи идват за Нова година в Банско

Арабски туристи идват да посрещат Нова година в Банско и ще карат ски в курорта. Това обяви за TravelNews Кхалед Елбатанони, генерален мениджър на туроператора “Ориндж тур”. Групи се очакват от Египет, Обединените арабски емирства и Катар. Някои от тях ще отседнат и в София за празниците. Гостите търсят луксозни, висококатегорийни хотели и услуги, а също и СПА центрове, обясни Елбатанони.

Според него ако не бъдат въведени някакви ограничения за пътувания през зимния сезон, може да има доста посещения на арабски туристи в Банско от Египет, ОАЕ и Катар. „Интересът към ски курорта е много голям, защото предлага история, хубави механи и ресторанти с вкусна храна и добри хотели“, каза Кхалед Елбатанони. Директните полети от Дубай до София с Fly Dubai и Wizz Air допълнително улесняват пътуванията и избора на България. Същото се отнася и от Доха (Катар), от където има редовни полети на „Катар Еъруейз“ до столицата ни.

До момента през есенния сезон са идвали индивидуални групи в София и на обиколни турове в България. Туристи са пристигали от ОАЕ, Египет, Йордания, Ирак, Катар и др. През лятото са предпочитали Слънчев бряг, Банско за прохлада и София.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:  Спецпрокуратурата е повикала Божков да се върне от Дубай над 50 пъти

Кхалед Елбатанони очаква през следващата година голям интерес към България във връзка с направени рекламни кампании в ОАЕ, Катар, Египет, Саудитска Арабия, Алжир, Ирак, Иран и други страни. „През последните месеци идваха много популярни влогъри и журналисти от ОАЕ, Египет, Катар в България, за да се запознат със страната като нова дестинация за тях в Европа. Вследствие на усилията ни, в момента има голям интерес“, каза обясни той.

„Ориндж тур“ традиционно работят на арабските пазари. Преди пандемията са посрещали групи за културно-исторически туризъм и обиколки на България. Посещават София, Рилски манастир, Стобските пирамиди, Пловдив, Велико Търново и др. Групи са идвали на морето в Слънчев бряг и Златни пясъци. През 2019 г. са осъществили два чартъра с туристи от Египет през лятото. Компанията целогодишно е посрещала гости от Алжир и ОАЕ. Общо са идвали над 1200 туристи от арабските страни на година преди пандемията.

Мирослав Иванов

предишна статия560 000 пътувания се очакват около Коледа и Нова година
Следваща статияTravelNews показва за първи път луксозния хотел ME Дубай на българите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.